Plātsmaize
Foto: Privātais arhīvs
Smaržīga, tikko no plīts izņemta, mutē kūstoša un kārdinoša ābolu plātsmaize, ko vari veikli pagatavot darbdienā, lai iepriecinātu ģimeni. Saldā ābolmaize ar karsti kūpošu tēju vai kakao piemērota baudīšanai. Recepti iesaka gardēde Veronika Ļevša.
45Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 glāzesmilti1 glāzekefīrs3 gab.olas2 ĒKskābais krējums1 TKcepamais pulveris1 glāzecukurs5 gab.lieli āboli kanēlis

Pagatavošana

1

Divas olas sakul ar cukuru.

2

Pievieno kefīru, samaisi.

3

Pievieno miltus un cepamo pulveri, visu sajauc viendabīgā masā.

4

Ābolus nomizo un sagriez plāksnītēs.

5

Uz cepamās plāts, kurai uzlikts cepamais papīrs, lej virsū mīklu, saliec ābolus.

6

Bļodā sajauc olu, divas ēdamkarotes cukura un divas ēdamkarotes krējuma. Lej uz āboliem. Uzber kanēli.

7

Cep 200 grādos sakarsētā cepeškrāsnī līdz 30 minūtēm.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!