30Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
1 kgkartupeļu biezenis3 gab.bekona šķēles70 grīvēts Čedaras siers1 gab.bunte lociņu0.5 TKķiploku pulveris pēc garšassāls pēc garšaspipari2 gab.olas rīvmaize eļļa fritēšanai
Pagatavošana
1
Smalki sagriez un apcep bekonu, sarīvē sieru un viegli sakul olas.
2
Lielā bļodā sajauc kartupeļu biezputru, bekonu, sieru, lociņus, ķiploku pulveri, sāli un piparus. Visu kārtīgi samaisi.
3
No sagatavotās masas veido bumbiņas.
4
Bumbiņas vispirms apviļā olā, pēc tam – rīvmaizē.
5
Katliņā uzkarsē eļļu. Sagatavotās bumbiņas cep karstā eļļā 2–3 minūtes, līdz tās kļūst zeltaini brūnas.
6
Liec bumbiņas uz salvetēm, lai liekā eļļa notek.
Lai labi garšo!
PusdienasLaunagsVakariņasĒdieni bērniemPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasEļļā vārītās uzkodasBekonsEļļaOlasPipariRīvmaizeSīpollokiviegliIkdienas maltīteiKartupeļu biezputrasalsČedaras siersFritēšanaĶiploku pulveris
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit