Kūka
Foto: Privātais arhīvs
Iepriecini savu mīļoto Valentīdienā ar paša gatavotu un skaistu kūciņu! Tā ne tikai būs kārdinoša, bet ienesīs mājās mīļuma pilnu noskaņu. Recepti iesaka gardēde Mārīte Upmale.
600Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 gab.ola80 gcukurs40 gmedus50 gsviests0.5 TKdzeramā soda190 gmilti400 gkrēmsiers200 gsaldais krējums170 gpūdercukurs

Pagatavošana

1

Katliņā samaisi olu, cukuru, medu, šķipsnu sāls.

2

Liec uz mazas uguns, pievieno sviestu un, nepārtraukti maisot, karsē, līdz cukurs un sviests izkūst.

3

Noņem no uguns un pievieno sodu.

4

Maisa, līdz masa paceļas.

5

Atstāj masu atdzist līdz istabas temperatūrai.

6

Pievieno pusi miltu un samaisi.

7

Uz galda uzber otru pusi miltu un, ielejot masu, samīci.

8

Ietin pārtikas plēvē un liec uz nakti ledusskapī.

9

Uz cepampapīra uzber nedaudz miltu un pamatni izrullē. Izgriez sirds formu.

10

Pirms likšanas krāsnī sadursti pamatni ar dakšu, lai neveidojas burbuļi.

11

Liec cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā aptuveni 4-5 minūtes.

12

Dekorē pāris stundas pirms pasniegšanas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!