Kēkss
Foto: Privātais arhīvs
Kārums, ko viegli pagatavot pa vidu dienas darbiem, uzdevumiem un notikumiem. Klasisks kēkss, taču biezpiens to padarīs lielisku, tas būs sulīgs un mitrs. Kēkss būs īpaši gards, ja pievienosi tieši mandeļu riekstus. Recepti iesaka gardēde Veronika Ļevša.
50Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
3 gab.olas100 gsviests istabas temperatūrā3 ĒKcukurs2 TKcepamais pulveris4 ĒKmilti šķipsnasāls300 gbiezpiens grauzdētas mandeles

Pagatavošana

1

Olas, cukuru un šķipsniņu sāls sajauc ar mikseri.

2

Pievieno biezpienu un turpini maisīt.

3

Pievieno miltus un cepamo pulveri, apmaisi ar karoti.

4

Pievieno sviestu, visu sajauc.

5

Pievieno riekstus.

6

Cepamo formu iesmērē ar sviestu un liec tajā masu.

7

Cep 180 grādos sakarsētā cepeškrāsnī 30–40 minūtes.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!