medus kūka
Foto: Privātais arhīvs
Multikatlā var pagatavot tik daudz kārumu, pat kārdinošas un leģendāras kūkas. Medus kūka ar bagātīgu skābā krējuma krēmu un ievārījumu sniegs garšas baudījumu, un galvenais – to ir tik viegli un vienkārši pagatavot. Vien izvēlies kūkas režīmu 45 minūtes un cepšanas režīmu 55 minūtes. Recepti iesaka gardēde Renāte Strogonova.
160Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
BISKVĪTAM:5 gab.olas200 gcukurs6 ĒKmedus320 gmilti KRĒMAM:1 kgskābais krējums pēc garšaspūdercukurs250 gievārījums pēc garšasvaniļas cukurs

Pagatavošana

1

Medu un sodu liec katliņā un uz mazas uguns sildi maisot, līdz masa ir palielinājusies divas reizes. Tā kļūs putaina un tumšāka.

2

Olas un cukuru ar mikseri kul, līdz parādās gaišas, gaisīgas putas.

3

Masai liec klāt medu un sodu, iecilā.

4

Lēnām pievieno miltus, iecilā, lai mīkla nenosēžas.

5

Katla iekšpusi iesmērē ar sviestu un ielej mīklu.

6

Liec multikatlam kūkas režīmu 45 minūtes.

7

Kad laiks beidzas, liec cepšanas režīmu 55 minūtes.

8

Pēc tam, neverot vaļā vāku, ļauj kūkai vēl stundu pastāvēt, lai tā nenosēžas.

9

Tad sajauc krējumu ar pūdercukuru un vaniļas cukuru.

10

Pārgriez biskvītu piecās daļās un smērē kārtās ievārījumu, krēmu.

11

Krēmu liec bagātīgi, lai kūka ir sulīga.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!