70Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
0.5 lpiens šķipsnasāls0.5 ĒKsausais raugs šķipsnacukurs100 geļļa500 gmilti ķimenes sāls pārslas2 ĒKsviests1 gab.ola
Pagatavošana
1
Pienu uzsildi, pievieno sāli, daļu miltus un atdzīvinātu raugu.
2
Kad mīkla sāk rūgt, pievieno eļļu, cukuru, miltus un mīci, līdz tā vairs nelīp pie rokām.
3
Ļauj mīklai uzrūgt.
4
Tad mīklu izveltnē.
5
Divas trešdaļas plāksnes apzied ar sviestu, pārloki neapziesto daļu līdz pusei, tad pārloki atlikušo.
6
Griez strēmelēs, savirpini, savieno galus un liec uz pannas.
7
Ļauj vēlreiz uzrūgt.
8
Apsmērē ar sakultu olu, pārkaisi ar ķimenēm un sāls pārslām.
9
Cep 220 grādos sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 15 minūtes, līdz kliņģerīši kļūst zeltaini.
Lai labi garšo!
BrokastisĒdieni bērniemPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasCukursEļļaMiltiPiensRaugsSviestsĶimenesPīrāgi un smalkmaizītesviegliIkdienas maltīteisals
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit