kliņģerīši
Foto: Privātais arhīvs
Šādus gardumus prata radīt jau mūsu vecmāmiņas. Vien nepieciešamas iemaņas rauga mīklas pagatavošanā un laiks ķerties pie cepšanas. Viegli uztaisāmie kliņģerīši, visticamāk, pazudīs no šķīvja vēl karsti, tikko izņemti no krāsns. Jo garšas burvība ir to vienkāršībā. Recepti iesaka gardēde Alda Spigovska.
70Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

0.5 lpiens šķipsnasāls0.5 ĒKsausais raugs šķipsnacukurs100 geļļa500 gmilti ķimenes sāls pārslas2 ĒKsviests1 gab.ola

Pagatavošana

1

Pienu uzsildi, pievieno sāli, daļu miltus un atdzīvinātu raugu.

2

Kad mīkla sāk rūgt, pievieno eļļu, cukuru, miltus un mīci, līdz tā vairs nelīp pie rokām.

3

Ļauj mīklai uzrūgt.

4

Tad mīklu izveltnē.

5

Divas trešdaļas plāksnes apzied ar sviestu, pārloki neapziesto daļu līdz pusei, tad pārloki atlikušo.

6

Griez strēmelēs, savirpini, savieno galus un liec uz pannas.

7

Ļauj vēlreiz uzrūgt.

8

Apsmērē ar sakultu olu, pārkaisi ar ķimenēm un sāls pārslām.

9

Cep 220 grādos sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 15 minūtes, līdz kliņģerīši kļūst zeltaini.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!