kēkss
Foto: Privātais arhīvs
Šī recepte derēs jebkuram kēksam – ar rozīnēm, augļiem, citronu, apelsīnu – saka gardēde Iveta Rutkovska, kura izmēģinājusi daudzas citas receptes un vienmēr atgriezusies pie šīs vienkāršās. Kēksu gatavo 26 centimetrus lielā formā.
60Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1.5 glāzecukurs1.5 glāzemilti1.5 glāzeskābais krējums3 gab.olas1 TKcepamais pulveris pēc garšasvaniļas cukurs šķipsnasāls3 ĒKkakao pulveris

Pagatavošana

1

Visas sastāvdaļas, izņemot kakao, sakul viendabīgā masā.

2

Gatavo mīklu sadali divās bļodās.

3

Vienai pieliec kakao.

4

Veidni iesmērē ar sviestu un izkaisi ar miltiem.

5

Lej veidnē gaišo mīklu, tad virsū pa vidu – kakao mīklu.

6

Mazliet sajauc mīklu ar dakšu.

7

Cep 175–180 grādos sakarsētā cepeškrāsnī 45 līdz 55 minūtes.

8

Gatavību pārbaudi ar koka irbulīti.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!