Ķiršu pīrāgs
Foto: Shutterstock
Līdz vasarai vēl nedaudz jāpaciešas, bet saulainas sajūtas varam radīt jau tagad. Pīrāgs ar ogām sniegs vasarīgu noskaņu, kad svaigus ķiršus baudām saules pielietajā dārzā. Izņem no saldētavas iepriekš sasaldētos ķiršus vai izmanto ķiršus no kompota. Un vasarā varēsi baudīt šo pīrāgu ar svaigām ogām. Pīrāgs lieliski garšos ar vaniļas saldējumu. Recepti iesaka gardēde Justīne Hohfelde.
60Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
3 gab.olas1 glāzecukurs1 TKcepamais pulveris200 gskābais krējums100 gsviests1 gab.vaniļas cukura paciņa1.5 glāzemilti ķirši1 TKkartupeļu ciete pūdercukurs

Pagatavošana

1

Ķiršus pārkaisi ar kartupeļu cieti un vaniļas cukuru.

2

Sviestu izkausē.

3

Viegli sakul olas ar cukuru.

4

Pievieno sviestu, skābo krējumu, cepamo pulveri, vaniļas cukuru un samaisi.

5

Pakāpeniski pievieno miltus.

6

Mīklu lej ietaukotā veidnē, izkārto ķiršus, nedaudz iegremdējot tos mīklā.

7

Cep 180 grādos sakarsētā cepeškrāsnī 35–40 minūtes.

8

Kad pīrāgs gatavs, to atdzesē un pārkaisi ar pūdercukuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!