ābolu kūka
Foto: Privātais arhīvs
Ātri un vienkārši iegūsi gardumu, ar kuru sagādāt lieliskas garšas baudījumu. Kūkas pagatavošana neaizņems daudz laika un jau šovakar varēsi iepriecināt savus mīļos. Recepti iesaka gardēde Līga Vilinska.
60Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

250 gmilti200 gcukurs12 gcepamais pulveris500 gbiezpiens4 gab.olas1 gab.paciņa vaniļas cukura100 gsviests sviests formas ieziešanai3 gab.vidēji lieli āboli

Pagatavošana

1

Samaisi miltus ar cukuru un cepamo pulveri. Trīs ēdamkarotes no šī maisījuma atliec malā.

2

Ar mikseri samaisi biezpienu ar olām un vaniļas cukuru.

3

Ābolus nomizo un sagriez mazos gabaliņos.

4

Miltu maisījumu sadali divās daļās.

5

Cepamformu bagātīgi iezied ar sviestu.

6

Uz formas liec pirmo miltu maisījuma kārtu, kas cepot sajauksies ar sviestu.

7

Tad kārto biezpiena masu.

8

Liec otro miltu maisījuma porciju un 80 gramus sviesta mazās piciņās.

9

Liec virsū ābolus.

10

Pašās beigās trīs ēdamkarotes malā atliktā miltu maisījuma sajauc ar 20 gramiem sviesta un veido drupačas.

11

Cep 180 grādu temperatūrā sakarsētā krāsnī 45 minūtes.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!