Buberts
Foto: Privātais arhīvs
Maigs un gaisīgs buberts ar ķīseli, kas gatavots no saldētām zemenēm. Saldēdiens, kas, iespējams, ir nepamatoti aizmirsts, taču bērnībā tas bija viens no iecienītākajiem – gan viegli pagatavojams, gan ļoti garšīgs. Gardums pazudīs no šķīvja zibens ātrumā. Recepti iesaka gardēde Kristīne Henzele.
30Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 lpiens150 gmanna5 ĒKcukurs5 gab.olas saldētas zemenes kartupeļu ciete

Pagatavošana

1

Atdali olu dzeltenumu no baltuma.

2

Dzeltenumu saputo ar cukuru.

3

Baltumu saputo stingrās putās.

4

Uzvāri pienu, pievieno mannu un maisi putru.

5

Putrai pievieno olu dzeltenumu masu un samaisi.

6

Iemaisi olu baltumus.

7

Liec bubertu dzesēties.

8

Gatavo ķīseli. Ūdenī vāri zemenes.

9

Trauciņā ar aukstu ūdeni samaisi kartupeļu cieti.

10

Kad zemenes savārītas, pielej pamazām kartupeļu cieti un maisi līdz ķīseļa konsistencei.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!