cepumi ar vārīto iebiezināto pienu
Foto: Privātais arhīvs
Gatavoti ar īstu sviestu un dekorēti ar baltās šokolādes glazūru. Tie ne tikai lieliski garšo, izkūst uz mēles, bet arī pievilcīgi izskatās. Cepumi ir gardi arī bez pildījuma. Nepilnas stundas laikā cepumi būs gatavi baudīšanai pie tējas tases. Recepti iesaka gardēde Aina Pitrāne.
60Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

160 gsviests200 gmilti1.5 gsāls50 glazdu riekstu milti30 golas baltums75 gpūdercukurs vārītais iebiezinātais piens baltā šokolāde

Pagatavošana

1

Sakul sviestu ar pūdercukuru un sāli, līdz masa kļūst gaisīga un gaiša.

2

Pievieno lazdu riekstu miltus un turpini maisīt.

3

Pievieno olu baltumu, visu laiku maisot.

4

Pievieno izsijātus miltus un maisi līdz viendabīgai konsistencei.

5

Veido cepumus un liec 150 grādos sakarsētā cepeškrāsnī 20–25 minūtes.

6

Atdzesē cepumus un pildi ar vārīto iebiezināto pienu vai ievārījumu.

7

Dekorē ar balto šokolādi.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!