60Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
5 gab.olu dzeltenumi100 gpūdercukurs250 mlpiens200 mlsaldais krējums100 mlkonjaks vai brendijs pēc garšasrīvēts muskatrieksts1 ĒKkanēļa un vaniļas cukura maisījums (1:1)
Pagatavošana
1
Liķieri visu pagatavošanas laiku silda uz lēnas uguns ūdens peldē.
2
Vispirms bļodā saputo olu dzeltenumus ar pūdercukuru, pievieno kanēļa un vaniļas cukura maisījumu. Ierīvē nedaudz muskatrieksta.
3
Turpinot maisīt, pielej pienu, pēc tam arī saldo krējumu.
4
Pielej aptuveni 100 ml konjaka vai brendija.
5
Turpina maisīt tik ilgi, kamēr liķieris sāk biezēt (tas notiks, kad masa sasniegs aptuveni 65 grādu temperatūru).
Pildi pudelēs, baudi pats un dāvini citiem! Baudi prātīgi un lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit