olu liķieris alkohols
Foto: Shutterstock
Par Lieldienu dzērienu "karali" varētu dēvēt olu liķieri – šajos svētkos to labprāt nobauda pat tie, kas nav olu liķiera cienītāji. Un, kā stāsta kokteiļu un dzērienu eksperts, bārmenis Arvis Zēmanis, kā arī veikalu "AlkOutlet" eksperti, to viegli var pagatavot mājās. Recepte ir vienkārša, bet pats dzēriens – dievīgs, tāpēc ir vērts pamēģināt! Starp citu - šāds olu liķieris var būt laba dāvana Lieldienās.
60Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

5 gab.olu dzeltenumi100 gpūdercukurs250 mlpiens200 mlsaldais krējums100 mlkonjaks vai brendijs pēc garšasrīvēts muskatrieksts1 ĒKkanēļa un vaniļas cukura maisījums (1:1)

Pagatavošana

1

Liķieri visu pagatavošanas laiku silda uz lēnas uguns ūdens peldē.

2

Vispirms bļodā saputo olu dzeltenumus ar pūdercukuru, pievieno kanēļa un vaniļas cukura maisījumu. Ierīvē nedaudz muskatrieksta.

3

Turpinot maisīt, pielej pienu, pēc tam arī saldo krējumu.

4

Pielej aptuveni 100 ml konjaka vai brendija.

5

Turpina maisīt tik ilgi, kamēr liķieris sāk biezēt (tas notiks, kad masa sasniegs aptuveni 65 grādu temperatūru).

Pildi pudelēs, baudi pats un dāvini citiem! Baudi prātīgi un lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!