Akniņas
Foto: Privātais arhīvs
Šo ēdienu ieteicams gatavot lielajā pannā. Akniņas ikdienā gatavojam retāk, bet, kad tās uztaisītas gardā mērcītē, ēdiens pazūd no šķīvja vienā mirklī. Šajā receptē mērces pagatavošanā izmantots piens, bet ļoti gardi sanāks arī ar saldo krējumu. Recepti iesaka gardēde Mārīte Eglīte.
30Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

500 gvistu akniņas3 gab.marinēti gurķi1 gab.sarkanais sīpols2 gab.ķiploka daiviņas1 ĒKsviests1 tasepiens1 ĒKrīsu milti šķipsnabrūnais cukurs pēc garšassāls pēc garšaspipari

Pagatavošana

1

Uz uzkarsētas pannas lej olīveļļu un liec sviestu.

2

Kad sviests izkusis, liec cepties sakapātu ķiploku un vidēji smalki sagrieztu sīpolu.

3

Kad sīpoli kļuvuši caurspīdīgi, pievieno jau iepriekš nelielos gabalos sagrieztas akniņas un cukuru.

4

Cep, līdz akniņas ir brūnas.

5

Gurķus sagriez smalkās ripiņās un pievieno pannas saturam.

6

Pievieno garšvielas.

7

Nedaudz visu kopā pakarsē un pievieno miltus, tos karsējot aptuveni minūti.

8

Pielej uzsildītu pienu un maisot ļauj visam sabiezēt.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!