Pirmais Latvijā pie šitake sēņu audzēšanas ķērās Andris Vjaksa, kurš saimnieko viesu mājā "Garīkas" un atpūtniekiem brokastīs galdā ceļ ekskluzīvu ēdienu – zem kraukšķīgu dārzeņu kalna slēpjas staipīga siera cepurīte, pufīga omlete un sātīgas sēnes. Sastāvdaļas namatēvs liek uz acs un arī citiem ēst gatavotājiem aicina darīt tāpat.
20Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
šitake sēnes olas siers skābais krējums tomāti gurķi skābēti gurķi paprika pēc garšassāls pēc garšaszaļumi eļļa cepšanai
Pagatavošana
1
Uz pannas sacep smalkos gabaliņos sagrieztas sēnes ar sīpoliem.
2
Kamēr sēnes čurkst uz pannas (tās var cept eļļā vai sviestā, kā nu sirds kāro), olas sakuļ ar skābo krējumu un sāli.
3
Uz cepamās pannas biezā kārtā liek apceptās sēnes un pārlej ar sakultām olām. Omleti var gatavot arī mazos trauciņos, kas ir karstumizturīgi.
4
Kad olas izcepušās, omleti pārkaista ar sarīvētu sieru un iešauj atpakaļ krāsnī uz kādu brīdi.
5
Kad siers izkusis, omleti dekorē ar smalki sagrieztiem dārzeņiem un zaļumiem.
Lai labi garšo!
BrokastisCepeškrāsnsPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasEļļaGaršvielas un garšaugiGurķiOlasPaprikaSiersSkābais krējumsSkābēti gurķiTomātiŠitake sēnesviegliIkdienas maltīteisalsOmletes un olu ēdieni
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit