kēksiņi
Foto: Privātais arhīvs
Klāt svētdiena, un ir īstais laiks palutināt ģimeni ar kādu kārumu. Turklāt kēksiņu gatavošana neprasa daudz laika, un pildījumam tu vari izmantot gardumus, kas atrodami mājās – šokolādi, želejkonfektes, marmelādi, riekstus, magones un dažādas garšu esences. Recepti iesaka gardēde Kristīne Henzele.
35Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 gab.sakulta ola120 gpiens60 gaugu eļļa vaniļas cukurs150 gmilti100 gcukurs2 TKcepamais pulveris šķipsnasāls

Pagatavošana

1

Uzsildi cepeškrāsni līdz 180 grādu temperatūrai.

2

Samaisi olu, pienu, eļļu.

3

Atsevišķi samaisi miltus, cukuru, cepamo pulveri, vaniļas cukuru, sāli.

4

Slapjo maisījumu lej klāt sausajam maisījumam.

5

Maisi, līdz veidojas vienmērīga bieza masa.

6

Liec formiņās un cep, līdz kēksiņi kļūst zeltaini brūni.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!