maizītes
Foto: Privātais arhīvs
Vari tās kraukšķināt pie salātiem vai zupas. Mazliet pikantas, un to gatavošanā izmantoti divi sieru veidi – mocarella un cietais siers, kas dažādo garšas. Paprikas pulveris, ar ko pārkaisītas maizītes, bagātina aromātu. Divdesmit minūtēs būs gatavas siltas un īpaši gardas sāļās maizītes, kuru recepti iesaka gardēde, "Instagram" konta "Prieks gatavot" autore Silva Kronberga.
20Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 gab.ciabata160 gmīksts sviests2 gab.ķiploka daiviņas1 TKķiploku pulveris1 TKkaltēti pētersīļi125 grīvēts cietais siers1 TKpaprikas pulveris3 gab.mocarellas siera bumbas

Pagatavošana

1

Krāsni sakarsē līdz 200 grādu temperatūrai.

2

Pannā izklāj cepampapīru.

3

Bļodiņā sajauc sviestu, ķiplokus, pētersīļus un cieto sieru.

4

Maizi sagriez šķēlēs, apsmērē ar sviesta maisījumu un kārto uz pannas.

5

Maizītes pārkaisi ar paprikas pulveri.

6

Liec tās cepeškrāsnī un cep 10 minūtes.

7

Pēc tam maizītes izņem no krāsns, virsū kārto mocarellu.

8

Neilgu laiku vēlreiz liec cepeškrāsnī, lai siers nedaudz pakūst.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!