Kūka
Foto: Privātais arhīvs
Gardā Ļvivas siera kūka sniegs laimes mirkli ne tikai Māmiņdienā. Recepti iesaka Lubānas kūku cepēja Dace Taukule.
240Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgbiezpiens8 gab.olas250 gcukurs citrona miziņa vaniļas cukurs150 gkausēts sviests2 ĒKmanna2 ĒKkukurūzas ciete150 grozīnes100 gtumšā šokolāde50 gsviests kausētajai šokolādei

Pagatavošana

1

Olas, cukuru, biezpienu, citrona miziņu un vaniļas cukuru sablendē viendabīgā masā.

2

Pievieno sviestu, iemaisi mannu un kukurūzas cieti, pieber rozīnes.

3

Lej maizes formā, kas iesmērēta ar sviestu un apkaisīta ar mannu.

4

Cep 180 grādos sakarsētā cepeškrāsnī stundu, tad atstāj krāsnī atpūsties divas stundas.

5

Izņem no krāsns, ļauj pilnībā atdzist.

6

Izņem no formas un aplej ar kausētu šokolādi.

7

Dekorē pēc savas gaumes.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!