Kūka
Foto: Privātais arhīvs
Ilgi gaidītā rabarberu sezona ir klāt, tāpēc pavasarīgie kraukšķi jāliek lietā, uzcepot kārdinošu plātsmaizi. Īpašās garšas noslēpums ir karamelizētās kokosriekstu skaidiņas, kas piešķir neatkārtojamu un baudāmu akcentu. Recepti iesaka gardēde Aina Pitrāne.
75Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

90 mlpiens100 gkokosriekstu skaidiņas150 gcukurs100 gsviests MĪKLAI:100 gmilti2 gab.olas150 gbiezpiens50 gkukurūzas ciete50 gsviests1 TKcepamais pulveris50 gcukurs šķipsnasāls

Pagatavošana

1

Sviestu, kas ir istabas temperatūrā, saputo ar cukuru gaisīgā, gaišā krēmā.

2

Turpinot putot, pa vienai pievieno olas.

3

Pamīšus olām pievieno izsijātus miltus, cieti un cepamo pulveri.

4

Mīklai pievieno saberztu biezpienu un šķipsnu sāls, samaisi. Jābūt biezai, lipīgai mīklai.

5

Mīklu liec cepamtraukā un virsū kārto nomizotus, sagrieztus rabarberus.

6

Katlā izkausē sviestu, pielej pienu, ieber cukuru un karsē, līdz cukurs izkūst.

7

Pievieno kokosriekstu skaidiņas un uzvāri masu.

8

Karamelizētās skaidiņas pārlej pāri rabarberiem un ievieto kūku 180 grādos sakarsētā cepeškrāsnī.

9

Cep aptuveni 50-60 minūtes, līdz kūkas virsma ir zeltaini brūna.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!