Ja receptē izmanto banānus, papildus pievienot cukuru vai sīrupu nav nepieciešams. Ja izmanto tikai ogas, saldākai garšai var pievienot medu, kļavu sīrupu vai brūno cukuru, pēc izvēles.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Katliņā uz lēnas uguns vai karsta ūdens peldē izkausē sviestu.
Cepešpannu nedaudz ietauko ar sviestu.
Banānus sagriež ripiņās, ber cepešpannā, pievienojot saldētās ogas. Visam pāri lej 2 – 3 ēdamkarotes izkausēta sviesta un uzmanīgi apmaisa.
Valriekstus sasmalcina vidējos gabaliņos, ber bļodā. Pievieno auzu pārslas, auzu miltus, kanēli un visu samaisa. Beigās pievieno atlikušo izkausēto sviestu un atkal samaisa.
Tikmēr cepešpannā esošajam saturam virsū ber auzu pārslu, riekstu masu un izlīdzina vienmērīgā slānī.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem, cep aptuveni 20 – 25 minūtes.
Pasniedz ar svaigām ogām un bezpiedevu jogurtu.
Lai labi garšo!