Plātsmaize
Foto: Privātais arhīvs
Ja vēl nav bijis laika pagatavot sezonas aktuālāko kārumu – rabarberu plātsmaizi, – izmēģini gardēdes Veronikas Ļevšas recepti. Plātsmaize, kuras gatavošanā izmantots kefīrs, būs sulīga un mitra, un rabarberi piešķirs vajadzīgo garšas akcentu. Kārums gluži kā bērnībā, bez kura pavasaris nav iedomājams. Baudi vēl siltu, izņemtu no krāsns, ar vēsu pienu.
40Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 glāzesmilti1 glāzekefīrs3 gab.olas2 ĒKkrējums1 TKcepamais pulveris1 glāzecukurs4 gab.rabarberi kanēlis

Pagatavošana

1

Divas olas sakul ar cukuru.

2

Pievieno kefīru, sajauc.

3

Pievieno miltus un cepampulveri, visu sajauc viendabīgā masā un noliec malā.

4

Rabarberus nomizo un sagriez gabaliņos.

5

Uz cepamās plāts, kurai virsū uzlikts cepamais papīrs, lej virsū mīklu. Saliec rabarberus.

6

Bļodiņā sajauc vienu olu, divas ēdamkarotes cukura un divas ēdamkarotes krējuma. Lej masu pār rabarberiem un beigās uzber kanēli.

7

Cept 200 grādos sakarsētā cepeškrāsnī līdz pusstundai.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!