Kūka
Foto: Privātais arhīvs
Īsts lauku biskvīts, kas gatavots no daudzām olām un bagātināts ar sātīgu krēmu, būs baudījums ikkatram. Konservēti persiki un odziņas papildinās garšu. Izcila ideja, kā brīvdienu sajūtu padarīt īpašu un bērnības garšām vītu. Veido ruleti 40 reiz 30 centimetrus lielā formā. Recepti iesaka gardēde Elīna Henilāne.
180Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

ogas konservēti persiki BISKVĪTAM:8 gab.olas8 ĒKmilti8 ĒKcukurs KRĒMAM:250 mlpiens4 gab.olas100 gcukurs90 gmilti10 gvaniļas cukurs250 gmīksts sviests

Pagatavošana

1

Gatavo biskvītu. Olu dzeltenumus atdali no baltumiem.

2

Dzeltenumus puto kopā ar cukuru.

3

Kad cukurs izkusis, pievieno miltus.

4

Olas baltumus saputo cietās putās un tos iecilā dzeltenumu masā.

5

Izklāj uz cepampapīra un cep 180 grādu temperatūrā, līdz biskvīts ir zeltaini brūns.

6

Liec biskvītu dzesēties.

7

Gatavo krēmu. Sajauc kopā 125 mililitrus piena, olas, cukuru, miltus, vaniļas cukuru. Pieskati, lai masā nav miltu kunkulīšu.

8

125 mililitrus piena sildi ūdens peldē.

9

Kad piens uzsilis, smalkā strūklā pievieno olu masu un nepārtraukti maisi, līdz masa kārtīgi sabiezējusi.

10

Liec dzesēties, masai pāri pārklājot plēvi, lai neveidojas garoza.

11

Kārtīgi atdzesē sabiezējušo masu.

12

Puto sviestu.

13

Kad sviests saputots, pievieno atdzisušo masu un turpini kārtīgi putot.

14

Veido ruleti. Ņem atdzisušo biskvītu un vari to nedaudz samitrināt ar persiku sīrupu.

15

Persikus sagriez gabaliņos un kārto uz biskvīta.

16

Virsū liec krēmu un rullē ciet biskvītu.

17

Augšpusi dekorē ar pāri palikušo krēmu un ogām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!