Foto: Publicitātes foto
Šajā receptē uzsvars ir uz smeķīgo glazūru, kuru pasniegt ar jebkuru zivi pēc patikas. Te iederēsies gan lasis, gan forele, jūras karūsa, asaris un pat garneles un jūras ķemmītes, kas kopējai garšas buķetei piešķirs vēl nebijušu akcentu. Recepti iesaka "Barbora" eksperts, šefpavārs Dzintars Kristovskis.
60Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgzivs pēc izvēles2 gab.apelsīni2 gab.citroni1 gab.citronzāles stiebriņš300 mlūdens100 gcukurs40 gingvers10 gvidēji ass, svaigs čili

Pagatavošana

1

Visiem citrusaugļiem ar dārzeņu mizotāju nodala mizu, tā, lai netiek skarta baltā daļa, un izspiež sulu.

2

Sasmalcina ingveru, citronzāli un čili.

3

Katliņā liek mizas un sasmalcināto masu kopā ar citrusu sulu, ūdeni un cukuru.

4

Vāra līdz sīrupa konsistencei uz vidējas liesmas. Kad tas gatavs, nokāš caur sietu. Pāri palikušos augļu griezumus var izmantot tējai.

5

Ja izmanto veselu zivi, tā ir jāattīra no zvīņām un žaunām, un ādā izdara iegriezumus, ja fileju – to vienkārši pārlej ar glazūru.

6

Zivi grilē, līdz gatava un ik pa minūtei apsmērē ar glazūru.

7

Aromātiskā zivs tā labi saderēs ar svaigiem salātiem vai grilētiem dārzeņiem, taču uz tās var uzlikt arī apgrauzdētus zemesriekstus, smalki sagrieztus lociņus, čili piparus, svaigas piparmētras, baziliku vai svaigu koriandru, kā arī laima daiviņas papildu pikantumam.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!