Vēl kāda svarīga nianse – mākoņus, ko tūlīt iemācīsies uzkult (un tas ir neticami vienkārši), var izmantot visdažādākajos veidos. Liec tos starp tostermaizēm, smērē uz kruasāna, izgudro no tā kādu desertu vai galu galā – bezmiega naktī mielojies ar to, stāvot pie atvērta ledusskapja!
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Maskarpones sieru izņem no ledusskapja laicīgi. Tam jābūt istabas temperatūrā – ne pārsilušam, tomēr tādam, kas nedzesēs kūku un ko būs vieglāk samaisīt.
Sagriez zemenes mazos gabaliņos, lūko, lai sula nenotek no dēlīša – tā arī mums vajadzīga. Atstāj zemenes arī rotājumam. Rotāt, protams, var ar visu, ko uzskati par skaistu un garšīgu – zemenes, mellenes, avenes, piparmētras lapiņas, atraitnīšu ziedi… Pasaule tiek radīta tavā virtuvē – ar citādu sajūtu vispār nav vērts ķerties klāt!
Bļodā ieliec maskarponi, pieber sagrieztās zemenes ar visu sulu un pūdercukuru. Visu saudzīgi samaisi un ļauj savilkties. Zemeņu mākonis gatavs!
Sakul olas ar pienu, pievieno mazītiņu lāsīti vaniļas ekstrakta.
Sakarsētā pannā ieliec gabaliņu sviesta un pielej nedaudz olīveļļas.
Olās un pienā pamērcē tostermaizes un cep no abām pusēm zeltainas.
Liec uz šķīvja vienu cepto tostermaizi, tai virsū bagātīgu zemeņu mākoņu kārtu un virsū – otru tostermaizi. Pārkaisi ar pūdercukuru, rotā, kā vēlies, ēd karstu.
Izbaudi!