15Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 2
SALĀTIEM:200 gzemenes1 gab.buntīte sparģeļu200 gsalāti3 ĒKrieksti MĒRCEI:1 TKolīveļļa0.5 TKbalzamiko etiķis1 TKcitronu sula
Pagatavošana
1
Šķīvī izkārto salātlapiņas – rukolu, mazās spinātu lapiņas, svaigas biešu lapiņas.
2
Uz salātiem liek gabalos sagrieztus sparģeļus. Ja tie šķiet jau par kokainu, tos var pirms tam 2 minūtes vārīt, tad atdzesēt pirms likšanas šķīvī. Bet svaigi sparģeļi būs sulīgāki un kraukšķīgāki.
3
Visam pāri liek sagrieztas un veselas zemenes.
4
Pāri pārkaisa fetas siera gabaliņus vai kādu pavisam drupanu balto sieru. Ideja Jāņu laikam – pāri var pārkaisīt nelielos gabaliņos sagrieztu Jāņu sieru.
5
Nedaudz apslaka ar mērci. Mērces vietā salātiem pāri var pārliet nedaudz šķidra medus.
6
Visam pāri pārkaisa mandeļu skaidiņas vai grauzdētus ciedru riekstus. Mandeles vizuāli dos lielāku deserta sajūtu, ciedru rieksti – sātīgumu.
Lai garda un viegla maltīte!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit