Sastāvdaļas
Pagatavošana
Izvēlamies cepšanai vislielākos kartupeļus, rūpīgi nomazgājam. Nemizojam – jācep ar visu mizu!
Katrā kartupelī veicam iegriezumus, kuros vēlāk liksim bekona un siera šķēles. Griežam tā, lai iegriezumi būtu gana dziļi, bet lai nepārgrieztu kartupeli un lai tas cepoties turētos kopā.
Ieslēdzam cepeškrāsni 220 grādu temperatūrā. Kamēr karst, cepampannā ieklājam foliju, apsmērējam to ar eļļu.
Liekam iegrieztos kartupeļus uz pannas.
Izkausējam sviestu, sajaucam ar olīveļļu, sāli un pipariem. Ar šo mērcīti dāsni apsmērējam kartupeļus tā, lai maisījums ielīst arī iegriezuma vietās.
Liekam krāsnī un cepam apmēram 40-50 minūtes, līdz kartupeļi jau mīksti un viegli zeltaini.
Kamēr cepas, viegli apcepam pusžāvēta bekona šķēles un sagriežam Čedaras vai līdzīga siera šķēles – tā, lai tās varētu piepildīt griezuma vietas kartupeļos. Siera šķēlēm jābūt pabiezām, jo karstumā būs jātur līdzi bekonam.
Izņemam pannu ar kartupeļiem no cepeškrāsns un ļaujam tiem padzist piecas minūtes.
Laiks piepildīt iegriezumus. Tajos pamīšus liekam apceptā bekona un siera šķēles. Ar šo kravu kartupeļiem laiks atgriezties cepeškrāsnī. Ja kartupeļi šķiet pasausi, tos pārlej ar bekona tauciņiem vai apsmērē ar olīveļļu. Var pārbērt ar smalki sagrieztiem zaļumiem. Cepam vēl apmēram 10-15 minūtes – te jāskatās, kas notiek cepeškrāsnī un attiecīgi jareaģē.
Pasniedzam karstus, pārkaisot ar zaļajiem lociņiem. Var servēt ar krējuma vai kādu citu mērcīti pēc izvēles, lai gan garša ir izcila tāpat! Lai kartupeļi ilgāk turētos karsti, var pasniegt ar visu pannu. Lai gan – šie kartupeļi parasti pazūd uzreiz!
Labu apetīti un lielisku vakaru!