Pirmā neierastā garša - estragons. Garšaugs, ko pazīst arī kā tarhūnu (jā, šo dzērienu taisa no estragona). Tam ir specifisks aromāts, bet to ļoti labi līdzsvaro rabarberu skābums, veidojot patiesi unikālu garšu. Ja nav pieejams svaigs, var izmantot arī kaltētu.
Otrā garša - tonka pupiņas. Garšviela, kas nāk no Dienvidamerikas, precīzāk Venecuēlas. Vienam rausim pietiek ar vienu veselu pupiņu, ko uz rīves smalki sasmalcina. Tonka pupiņas aromāts labi saderēs tieši ar rauša karamelizētajām maliņām.
Trešā garša – rožu ziedlapiņas. Tās iespējams iegādāties bio veikalos un arī specializētos garšvielu veikalos. Rozes, tāpat kā estragons, ļoti labi sader ar skābumu un piešķir desertiem florālu noti.
Visas neparastās garšas ļoti labi sader gan ar rabarberu skābenumu, gan ar rauša karamelizēto garoziņu, piedāvājot vēl nebijušu rabarberu rauša izpildījumu.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Mīklas sastāvdaļas samīca viendabīgā masā, ietin plēvē vai dvielī un noliek vēsumā uz 30 minūtēm.
Mīklu plāni izveltnē un pārnes uz pietiekoši dziļu cepamo plātni. Mīklu var izveltnēt uz cepamā papīra, tā to būs vieglāk novietot panna.
Rabarberu nomizo, sagriež gabaliņos, apber ar cukuru un ļauj tiem stundu marinēties istabas temperatūrā.
Pēc stundas nolej lieko šķidrumu, ko var izmantot sīrupa vai rabarberu dzēriena pagatavošanai.
Pievieno rabarberiem aptuveni ēdamkaroti kaltēta vai sauju svaigi sasmalcināta estragona.
Uz rīves smalki sasmalcina vienu veselu Tonka pupiņu un pievieno rabarberiem.
Samaļ blenderī rožu ziedlapiņas līdz pulvera struktūrai, pievieno rabarberiem apmēram tējkaroti samaltās masas.
Rabarberus izklāj uz sagatavotās mīklas.
Sakuļ olas ar krējumu, pārlej rabarberiem.
Cep rausi 180 grādos aptuveni 30 minūtes, līdz maliņas kļūst zeltaini brūnas. Var pasniegt gan karstu, gan atdzesētu.
Lai salds un gards rabarberu brīnums!