Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavo popkornu pēc savas iecienītās metodes, izmantojot jau gatavus iepakojumus vai berot katlā kukurūzas graudus. Jāņu vakarā popkornu gatavo čuguna katlā virs Jāņuguns. Jāatceras, ka kārtīgi jānostiprina katla vāks!
Pēc izvēles cepšanas laikā popkornam pievieno pikuci sviesta.
Kad popkorns gatavs un vēl karsts, to pārkaisa ar ķimeņu pulveri un sāli. To vēlams darīt palielā bļodā, lai visu varētu vienmērīgi samaisīt.
Kad popkorns mazliet padzisis, tajā iemaisa smalki rīvētu parmezānu (to var iegādāties arī sarīvētā veidā) vai citu cieto sieru.
Darīts! Jāņu sieram tagad ir bīstami gards konkurents – Jāņu popkorns!
Servē siltu, grauž un skatās "Limuzīns Jāņunakts krāsā", Jāņu ugunskura liesmas vai jebkuru citu aizraujošu dzīves vai dabas filmu pēc izvēles.
Gardu un lustīgu līgošanu!