Foto: Publicitātes foto
Visa laba Jāņu zāle, kas zied Jāņu vakarā. Un viss ēdiens, kas Jāņu galdā, ir labs Jāņu ēdiens – arī popkorns! Īpaši, ja to pagatavo ar ķimenēm katlā virs Jāņuguns. Šefpavārs, lauku gardēdis un Barbora.lv garšas eksperts Dzintars Kristovskis izdomāja, izmēģināja un iesaka visiem jāņabērniem!
15Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
400 gpopkorns1 saujaķimenes50 gsviests2 šķipsnassāls1 saujaParmezāna tipa riers

Pagatavošana

1

Pagatavo popkornu pēc savas iecienītās metodes, izmantojot jau gatavus iepakojumus vai berot katlā kukurūzas graudus. Jāņu vakarā popkornu gatavo čuguna katlā virs Jāņuguns. Jāatceras, ka kārtīgi jānostiprina katla vāks!

2

Pēc izvēles cepšanas laikā popkornam pievieno pikuci sviesta.

3

Kad popkorns gatavs un vēl karsts, to pārkaisa ar ķimeņu pulveri un sāli. To vēlams darīt palielā bļodā, lai visu varētu vienmērīgi samaisīt.

4

Kad popkorns mazliet padzisis, tajā iemaisa smalki rīvētu parmezānu (to var iegādāties arī sarīvētā veidā) vai citu cieto sieru.

5

Darīts! Jāņu sieram tagad ir bīstami gards konkurents – Jāņu popkorns!

6

Servē siltu, grauž un skatās "Limuzīns Jāņunakts krāsā", Jāņu ugunskura liesmas vai jebkuru citu aizraujošu dzīves vai dabas filmu pēc izvēles.

Gardu un lustīgu līgošanu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!