zemenes, zemeņu mērce
Foto: Shutterstock
Bez zemenēm jūlijā nenotiek nekas. Saspaidītas vai sablendētas tās ir neatņemama dažādu saldo ēdienu sastāvdaļa. Taču tad, kad prāts nesas uz nerātnībām un gribas noreibt no laimes vai vienalga no kā, noderēs zemeņu un ruma mērcīte.

Pagatavošana ir patīkami vienkārša: blenderī iemetam 100 gramu zemeņu, pielejam 20 gramus ruma, ēdamkaroti cukura – un sablendējam.

Ledusskapī to var turēt trīs dienas un izmantot, kā sirds vēlas – ar kūciņu, ar saldējumu, ar pankūkām vai vienkārši pa karotītei izlaizīt tāpat.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!