Foto: No privātā arhīva

Katram latvietim ir sava Kaukāza šašlika recepte, kuru tam iedevis kāds zinātājs, kuram to savukārt iedevis kāds cits zinātājs. Garšo mums tas Kaukāza šašliks, garšo! Un, ja vēl gaļu var samarinēt stundas laikā – ideāli! "Egitas virtuve" dalās ar savu recepti. Grilējiet uz veselību!

90Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1.5 kgcūkgaļa1 gab.citrons600 gsīpoli2 ķiploka daiviņas4 TKcukurs1 ĒKsāls1 ĒKPiecu piparu maisījums

Pagatavošana

1

Gaļu sagriež paprāvos (5x5cm) gabalos.

2

Citronu un sīpolus nomizo, sagriež rupjos gabalos, ķiploku sagriež plānās šķēlītēs, pievieno gaļai. Pārkaisa ar sāli, cukuru, pipariem un piecas minūtes visu sparīgi mīca, lai izdalās sula.

3

Trauku pārklāj un noliek vēsumā uz 45 minūtēm. Ar stundu pietiks, lai gaļa iemarinētos.

4

Pirms likšanas uz iesma vai grilējamā restē, gaļai notīra sīpolu gabalus un nospiež lieko marinādi.

5

Grilē kā nu katrs grilmeistars paradis.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!