Foto: No privātā arhīva
Brokastu siermaize lai paliek citai dienai – ir rīti, kad gribas ko īpašāku. Cepts siers ar saldējumu, skābenām ogām un sulīgiem augļu gabaliņiem ir pilnīgi viss, kas vajadzīgs: karsts, auksts, sātīgs, viegls, aromātisks, atsvaidzinošs... Un nepārspējami elegants!
30Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

170 gKamambera vai Brī siers120 gsaldējums ogas eļļa fritēšanai milti1 gab.ola rīvmaize

Pagatavošana

1

Kamambera vai Brī sieru sagriež nelielos gabaliņos.

2

Apviļā miltos, olā un rīvmaizē. Uz 10 minūtēm ieliek gabaliņus ledusskapī, tad panēšanas procesu atkārto, lai siera garoziņa biezāka un cepot tas kārtīgi sakarst.

3

Fritē vai cep lielā eļļas daudzumā, tikko rīvmaizē parādās plaisas un siers sāk iztecēt, ņem sieru ārā un liek uz virtuves dvieļa, lai tas uzsūc lieko eļļu.

4

Pasniedz siltu ar saldētām vai svaigām ogām, augļiem, ogu mērci, saldējumu.

Lai atvēsinoši svaiga maltīte!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!