Foto: Shutterstock

Veģetārās pavārmākslas guru Dita Lase intervijā Tasty.lv saka tā: "Čatnijs ir no indiešu virtuves, un čatnija definīcija ir tāda: tam jābūt tik asam, ka tu nevari viņu ieēst, un tik saldam, ka tu nevari atsacīties." Ditas receptē Kaukāza plūmīšu čatnija saldums un stiprums pieregulēts pēc mūsu gaumes, bet vari to padarīt arī saldāku un vēl asāku – čatnijs ir īstā vieta un viela drosmīgiem garšas eksperimentiem!

7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

3 kgKaukāza plūmītes400 gķiploki, samalti vai izspiesti caur spiedi2 glāzecukurs2 ĒKsāls pēc garšasčili1 TKsaldās paprikas pulveris 1-2 ĒK Hmeli Suneli garšvielas vai samalta selerija un kinza (pa buntītei no katra)

Pagatavošana

1

Kaukāza plūmītes uzkarsē, līdz tās pārsprāgst.

2

Masu padzesē, liek uz lēzeniem šķīvjiem, lai vieglāk izlasīt kauliņus.

3

No kauliņiem atbrīvoto plūmju masu un visas pārējās sastāvdaļas liek katlā un uzvāra, maisot karsē 15-20 minūtes.

4

Pēc tam uzreiz visu pilda tīrās, sausās, izkarsētās burciņās, tūlīt aizvāko.

5

Lieliski glabājas bez pasterizēšanas, arī istabas temperatūrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!