Foto: Līva Segliņa
Kabaču laikā ir jācep kabaču gardumi! Pufīgie un sātīgie kabaču kēksiņi ir īsts kārumiņš. Tie vienlīdz labi garšo gan karsti, gan atdzesēti, un arī otrajā dienā nezaudē pufīgumu.
50Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
300 gkabacis90 mleļļa0.5 TKsāls200 gmilti1.5 TKcepamais pulveris70 gsiers pēc izvēles1.5 TKgaršvielas pēc savas gaumes

Pagatavošana

1

Kabaci nomizo, izgriež sēklas un sagriež mazākos gabalos un liek blenderī.

2

Pievieno eļļu, garšvielas, sāli un sablendē līdz vienmērīgai masai.

3

Pārliek masu bļodā un pievieno miltus, cepamo pulveri.

4

Kārtīgi samaisa un pievieno sarīvētu sieru.

5

Formiņās pilda līdz augšai.

6

Cep uzkarsētā cepeškrāsnī 20-25 minūtes 180 grādu temperatūrā.

Foto: Līva Segliņa
Foto: Līva Segliņa
Foto: Līva Segliņa

Kad pirmais kabaču gatavošanas vilnis ir pāri, atveras otrā elpa un uzrodas arvien jaunas receptes. Dod saviem kabačiem iespēju! Iedvesmai dažas supergardas receptes no "Tasty" krājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!