Sastāvdaļas
Pagatavošana
Bļodā iesit olas, pievieno vaniļas cukuru un sāli, visu kārtīgi sakuļ.
Mazliet pakausē sviestu, pievieno masai un visu labi saputo.
Miltus iesijā bļodā pie sakultās olu un sviesta masas, pievieno cepamo pulveri un kārtīgi samaisa.
Ar sviestu iesmērē nelielu cepamformu, ielej tajā mīklu. Cepot mīkla par trešdaļu pacelsies.
Nomazgā plūmes, pārgriež uz pusēm, izņem kauliņus. Vislabāk un vislīdzenāk var pārgriezt zilās plūmes, taču var ņemt jebkuras citas – rezultāts vizuāli būs mazliet izplūdušāks un "mākslinieciskāks".
Plūmes viegli iespiež mīklā ar pārgrieztajām pusēm uz augšu.
Cep 25 minūtes 200 grādu karstumā. Tad izņem, pārkaisa ar graudu cukuru (pūdercukuru bērt nav vērts, tas izkusīs, bet graudainais cukurs neizkusīs, mazliet karamelizēsies, kas labi izskatīsies un ēdot dos papildu garšas niansi). Liek vēl uz minūtēm 15 krāsnī un stipri pievaktē, lai virsiņa neapdeg.
Var ēst gan karstu, gan aukstu. Ēdot tikko no krāsns izvilktu, karsto kūkas šķēli var papildināt ar vaniļas saldējuma bumbu.
Lai saldi!