Foto: DELFI
Rasainā zālē sakritušas plūmes ir zīme: pirmās salnas un atvasaras krāšņums jau ir tepat kaut kur dārza stūrī. Augusts ir jāsvin saldi un sulīgi, un plūmju kūka ir kā radīta maziem svētkiem.
75Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
0.5 kgsvaigas plūmes4 olas150 gcukurs180 gsviests180 gmilti0.5 TKcepamais pulveris šķipsnasāls

Pagatavošana

1

Bļodā iesit olas, pievieno vaniļas cukuru un sāli, visu kārtīgi sakuļ.

2

Mazliet pakausē sviestu, pievieno masai un visu labi saputo.

3

Miltus iesijā bļodā pie sakultās olu un sviesta masas, pievieno cepamo pulveri un kārtīgi samaisa.

4

Ar sviestu iesmērē nelielu cepamformu, ielej tajā mīklu. Cepot mīkla par trešdaļu pacelsies.

5

Nomazgā plūmes, pārgriež uz pusēm, izņem kauliņus. Vislabāk un vislīdzenāk var pārgriezt zilās plūmes, taču var ņemt jebkuras citas – rezultāts vizuāli būs mazliet izplūdušāks un "mākslinieciskāks".

6

Plūmes viegli iespiež mīklā ar pārgrieztajām pusēm uz augšu.

7

Cep 25 minūtes 200 grādu karstumā. Tad izņem, pārkaisa ar graudu cukuru (pūdercukuru bērt nav vērts, tas izkusīs, bet graudainais cukurs neizkusīs, mazliet karamelizēsies, kas labi izskatīsies un ēdot dos papildu garšas niansi). Liek vēl uz minūtēm 15 krāsnī un stipri pievaktē, lai virsiņa neapdeg.

8

Var ēst gan karstu, gan aukstu. Ēdot tikko no krāsns izvilktu, karsto kūkas šķēli var papildināt ar vaniļas saldējuma bumbu.

Lai saldi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!