Foto: Ieva Raiskuma
Kad gribas kaut ko garšīgu bez lielas jezgas, cepam krāsnī ābolmaizītes. Brūkleņu laikā tās kļūst par pavisam īpašu kārumu, jo brūkleņu sulīgais rūgtenums kopā ar krējumā, cukurā un kanēlī slīgstošo ābolu šķēlīšu maigumu veido īstu dārza un meža garšu simfoniju. Karstas, tikko no krāsns tās smaržo un garšo debešķīgi. Ak, šie mazie, svētdienīgie garšas prieki…
40Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 gab.baltmaizes kukulis5 gab.āboli50 gsviests100 gkrējums1 saujabrūklenes pēc garšascukurs pēc garšaskanēlis

Pagatavošana

1

Sagriež ābolus šķēlītēs, klausoties mīļāko svētdienas radio vai mūziku.

2

Apsmērē baltmaizes šķēlītes ar sviestu.

3

Kārto baltmaizes šķēlītes ar sviestu uz augšu uz pannā ieklāta cepampapīra. Starp maizītēm saliek dažas sviesta paciņas, lai maizītes no apakšpuses nav pilnīgi sausas, bet tā ir gaumes lieta.

4

Uz baltmaizes liek ābolu šķēlītes.

5

Liek pannu cepeškrāsnī un cep maizītes 200 grādu temperatūrā kādas 5 minūtes, lai āboli mazliet pacepinās.

6

Izņem pannu no krāsns. Uz katras maizītes uzliek 1-2 tējkarotes krējuma, mazliet pielīdzinot. Uzber 1-2 tējkarotes cukura. (Brūklenes dos rūgtumiņu, tāpēc ar cukuru nav ko skopoties.) Pārkaisa maizītes ar kanēli. Tad pārber maizītes ar brūklenēm, jūtoties kā pati Meža māte virtuvē.

Foto: Ieva Raiskuma
7

Liek atpakaļ cepeškrāsnī, cep 180 grādu temperatūrā, kamēr maizītes viegli zeltainas un cukurotais krējums mazliet pakusis.

Foto: Ieva Raiskuma
8

Ēd karstas, neko daudz nedomājot un ne par ko nebēdājot!

Ja mājās ir āboli un baltmaize, ātri un vienkārši var pagatavot īstus gardumus! Dalāmies ar ābolu laika receptēm no "Tasty" kolekcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!