Foto: Safrans.lv
Pavlovas kūka tik tiešām ir leģendām apvīta, un katrai šīs kūkas cepējai ir savs knifs, lai tā izdotos brīnumgarda. Garšvielu un pārtikas piedevu vairumtirdzniecības uzņēmuma ''Safrans.lv'' eksperti dalās ar savu Pavlovas kūkas recepti un atklāj pārbaudītu knifu, lai bezē daļa nesakristos.
150Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

4 gab.olas200 gpūdercukurs1 TKkukurūzas vai kartupeļu ciete1 TKetiķis350 mlsaldais krējums1 TKvaniļas cukurs ogas dekorēšanai

Pagatavošana

1

Saputo 4 olu baltumus stingrā masā un pēc tam pievieno 200 gramus pūdercukura.

2

Kad viss cukurs pievienots, iemaisa tējkaroti kukurūzas vai kartupeļu cieti un tējkaroti etiķa.

3

Uz pannas izlīdzina aptuveni 20 centimetru lielā aplī un cep pirmās 10 minūtes 150 grādos uzkarsētā cepeškrāsnī, pēc tam vēl stundu 130 grādos.

4

Ļauj bezē daļai pilnībā atdzist turpat cepeškrāsnī, ne reizi nevirinot cepeškrāsni – tad bezē kārta nesakritīsies!

5

Saldo krējumu sakuļ ar tējkaroti vaniļas cukura.

6

Pirms pasniegšanas pārklāj bezē ar putukrējumu un rotā ar sezonas ogām

Bezē knifiņš

Ceptajai bezē daļai jāļauj atdzist reizē ar cepeškrāsni. Ne cepot, ne pēc tam cepeškrāsni nedrīkst virināt – tad bezē daļa nesakritīsies. Vislabāk, ja, cepot iepriekšējā vakarā, pēc cepeškrāsns izslēgšanas ļausiet tai tur palikt visu nakti. No rīta atliks saputot putukrējumu un izdekorēt ar ogām.

Kukurūzas cieti, vaniļas cukuru, pūdercukuru un citas pārtikas piedevas par vairuma cenām meklē www.safrans.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!