Iespējams, arī tu, līdzīgi kā tas bija ar mani, esi ikdienā iecienījis pelmeņus vai nu tikai vārīt vai tikai cept, bet, kā izrādās, tie garšo lieliski arī tad, ja vispirms tos apcep, bet pēc tam uzvāri jeb pasautē. Es gan atzīšos, ka tad, kad redzēju, kā mans draugs, šo meistarstiķi man pagatavo pirmo reizi, baidījos pagatavotos pelmeņus nogaršot, jo manā prātā nekādīgi nelikās kopā tas, ka pelmeņus apcep un pēc tam vāra, jo tie taču nav kartupeļi, kurus var novārīt, bet pēc tam apcept. Taču es smagi kļūdījos, un tagad tas ir viens no maniem mīļākajiem slinkumdienu ēdieniem.
P.S. Es esmu iecienījusi pelmeņus ''Mazulīši'', taču pēc šīs receptes varēsi pagatavot jebkurus pelmeņus, kas pašam garšo vislabāk.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Kamēr pelmeņi cepas, tējkannā uzvāra ūdeni (ieteiktu vārīt 750 mililitrus līdz 1 litru).
Pasniedz ar skābo krējumu, kurā iemaisīti malti melnie pipari, vai ar jebkuru citu iecienīto mērci. Var pelmeņus ēst arī tāpat. Lai labi garšo!
Sākoties jaunajam studiju gadam un zinot, cik dažbrīd ir grūti un mulsinoši būt patstāvīgam, ''Tasty'' aizsāk recepšu sēriju ''Students virtuvē'', kurā dalīsimies ar studentu ieteiktām, vienkāršām un maciņam draudzīgām receptēm. Esi students un tev ir savas receptes, kā ātri pagatavot kaut ko garšīgu, iekļaujoties budžetā? Ideāli! Vairs nestudē, bet tev ir studiju laika virtuves meistarstiķis, ar kuru vēlies padalīties? Lieliski! Receptes un procesa vai vismaz gala rezultāta foto sūti uz receptes@delfi.lv.
Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!