Rudīte Tsirkina
Foto: Rudīte Tsirkina
Siera beigeļus var ēst tāpat, bet ideālā kombinācijā tie derēs ar dažādām piedevām, piemēram, kraukšķīgu salātlapu, krēmsieru, kārdinošu šķiņķa šķēli, tomātiem un gurķīšiem. Siera beigeļu recepti iesaka Rudīte Tsirkina. Šie gan nebūs vārīti ūdenī un pēc tam cepti, bet gan uzreiz cepeškrāsnī cepti. Tā teikt – beigeļi latviešu gaumē.

"Latviski siera virtuļi. Garša fenomenāla. Iesaku izmēģināt!" tā receptes autore Rudīte.

40Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 glāzesiers (sarīvēts)2 glāzesmilti1 ĒKcepamais pulveris2 glāzesgrieķu jogurts1 TKsāls1 gab.ola

Pagatavošana

1

Samaisa sausās sastāvdaļas, pievieno grieķu jogurtu, pusi siera.

2

Mīca tik ilgi, kamēr mīkla nelīp vairs pie pirkstiem. No mīklas izveido garu desiņu, sagriež to 8 vienādās daļās.

3

Ņem katru sagriezto gabalu, to izrullē, veido riņķīšus.

4

Riņķīšus apsmērē ar olu, pārkaisa ar sieru.

5

Liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī vismaz 190 grādu temperatūrā 30 minūtes, līdz siera beigeļi ir zeltaini brūni.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!