Foto: Publicitātes foto
Kad vakari garāki un tumšāki, tā vien gribas ar krūzi kūpošas tējas vai glāzi vīna pie vakariņu galda pasēdēt ilgāk, gremdējoties sarunās ar ģimeni. Kādēļ gan kādu vakaru nepagatavot kādu īpašāku uzkodu? Piemēram, picas pastas iesmiņus, ko iesaka ēdienu blogere Māra Ziemele.
30Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

150 g"bantīšu" jeb "Farfalle" pasta (Māra izmantoja "Dobeles dzirnavnieka" ražoto)3 ĒKtomātu mērce ar sīpoliem un sieru (Māra izmantoja "Rūdolfs")100 gsiers1 gab.neliels tomāts0.5 gab.sarkanais sīpols ceturtdaļa paprikas1 ĒKolīveļļa2 gab.olīvas nedaudz vītinātas gaļas garšvielas, koka iesmiņi

Pagatavošana

1

Vārošā sālsūdenī ber pastu un vāra tik ilgi, cik norādīts uz iepakojuma.
Sagatavo piknika koka iesmiņus.

2

Gatavo pastu nokāš un apslaka ar olīveļļu, lai tā nesaliptu.

3

Sagatavo cepamo paplāti, izklāj to ar cepampapīru un uzkarsē cepeškrāsni uz 175°C.

4

Pastu pa vienai uzdur uz iesmiņa.

5

Kad visi iesmiņi savērti, tos apsmērē ar tomātu mērci, pārkaisa ar sarīvētu sieru, smalki sagrieztiem sīpoliem, papriku, tomātiem un dekorē ar vītinātu gaļu, olīvām un pārkaisa ar garšvielām.

6

Paplāti ar pastas iesmiņiem liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 7 minūtes.

7

Kad siers izkusis un viss apbrūnējis, ņem ārā no krāsns un pasniedz siltu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!