ābolu plātsmaize, plātsmaize Foto: Anna Dimpere
Foto: Privātais arhīvs

"Šī būs lielisks našķis tiem, kam negaršo pārāk saldi ēdieni, šis būs tieši laikā," saka garšīgā "Instagram" konta "Ēdiens un vēl" autore un veselīga dzīvesveida piekritēja Anna Dimpere, kura iepazīstina ar ļoti garšīgu ābolu plātsmaizes recepti.

60Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

PAMATNEI:340 gcepumi (Anna izmanto bez cukura)2 gab.olas SALDAJAI MASAI:2 gab.āboli400 gab.krēmsiers80 gkefīrs1 gab.ola1 TKkanēlis pēc garšassaldinātājs

Pagatavošana

1

Uzsilda cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

2

Pagatavo cepumu pamatni. Virtuves kombainā samaļ cepumus un tiem pievieno olu, samaisa. Cepumu masu ber kūkas veidnē un izlīdzina. Liek krāsnī cepties uz 10 minūtēm.

3

Pagatavo virskārtu. Ābolus bez serdēm sagriež šķēlītēs. Bļodā liek krēmsieru, kefīru, saldinātāju, kanēli un visu kārtīgi samaisa. Beigās pievieno olu un kārtīgi to iemaisa.

4

Uz gatavās cepumu pamatnes kārto ābolu šķēlītes un pāri pārlej pildījumu. Pildījuma masu izlīdzina, lai visi āboli ir nosegti. Liek cepeškrāsnī uz 30 līdz 35 minūtēm.

Pasniedz atdzesētu, bauda to kopā ar siltu tēju. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!