Ierasts, ka "kabatiņas" tiek pildītas ar biezpienu vai gaļu, bet tās var pildīt arī ar rudens veltēm – āboliem un cidonijām. Recepti iesaka Ilze Eglīte, kura ar šo našķi startē "Tasty" recepšu konkursā.
Atgādinām, ka līdz 15. novembrim (ieskaitot) var iesūtīt savas gardākās rudens receptes "Tasty" konkursam. Galvenā balva – divi kārdinošāko recepšu autori varēs apmeklēt "Dabas saldumu maģijas" kūku meistarklasi kūku meistares Ilzes Kupčas vadībā. Visi, kuri būs iesūtījuši receptes, saņems arī atlaides kodu dalības maksai meistarklasē. Lai piedalītos konkursā, sūti savu recepti un ēdiena bildi uz receptes@delfi.lv ar norādi "Konkursam". Atsūtītās receptes un fotogrāfijas var tikt publicētas "Tasty". Vairāk par konkursu vari lasīt šeit.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Bļodā samaisa miltus ar cepamo pulveri, pievieno biezpienu, cukuru, eļļu un pienu, samaisa un samīca viendabīgā mīklā.
Gatavo pildījumu. Cidonijām izņem kauliņus un sagriež mazos gabaliņos, liek katliņā ar pāris ēdamkarotēm ūdens un cukuru, pasautē apmēram 5 minūtes. Tikmēr nomizo bumbierus un sagriež gabaliņos, liek katliņā pie cidonijām. Ja izmanto cidoniju džemu vai citronu sulu, tad liek katliņā bumbierus ar citronu sulu vai džemu un cukuru, pasautē dažas minūtes, kamēr bumbieri kļūst nedaudz mīkstāki, bet vēl saglabā formu. Cidoniju džemu pagatavo no cidonijām un ievārījuma vai marmelādes cukura, ievērojot attiecīgās proporcijas. Cidonijām izņem kauliņus un kopā ar cukuru nedaudz pasautē (tās ātri kļūst mīkstas). Izberž caur sietu vai sablendē, uzkarsē un pilda burkās.
Uz darba virsmas izrullē mīklu un izspiež apļus apmēram 10 centimetru diametrā. Vidū liek bumbieru pildījumu. Mīklu pārliek pāri un malu aizspiež ar dakšiņu. Ja katliņā paliek šķidrums, to atstāj gatavo kabatiņu pārsmērēšanai.
Liek cepeškrāsnī 200 grādos uz 20 minūtēm. Gatavus pārsmērē ar atlikušo šķidrumu vai katliņā uzsilda ēdamkaroti cidoniju džema ar ēdamkaroti ūdens un ēdamkaroti pūdercukura.
Lai labi garšo!