Foto: DELFI
Kad runa ir par ceptām karbonādēm, tad prātā nāk tikko kraukšķīgi apcepta karbonāde, kas tā vien kūst mutē. Bet labs labu nemaitā – kā būtu ar karbonādi krēmīgā mērcē? Mmmm... Karbonādes saldā krējuma un siera mērcē novērtēs ikviens karbonāžu cienītājs!
25Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 gab.cūkgaļas karbonāde1 gab.ola4 ĒKmilti (ar kaudzi)3 ĒKpiens pēc garšassāls pēc garšaspipari eļļa250 mlsaldais krējums100 gsiers pēc garšassāls pēc garšasgaršvielas un garšaugi

Pagatavošana

1

Gaļu sagriež šķēlēs, ja ir vēlme – nogriež taukus un cīpslas. Plāni izklapē tās ar gaļas āmuriņu no abām pusēm. Pārkaisa ar sāli un pipariem.

2

Sakuļ olu ar sāli un pipariem, pievieno pienu, visu sakuļ.

3

Atsevišķā traukā ieber miltus. Karbonādi apviļā miltos, tad olā. Liek cepties, kamēr ir zeltaini brūna.

4

Pa to laiku sarīvē sieru.

5

Kad karbonāde ir zeltaini brūna, tad to noņem no plīts, uzliek uz kāda šķīvīša. Nolej liekos taukus, pannu izsusina ar papīra dvieli. Kāds varbūt teiks, ka tā ir produktu izšķērdība, bet es tā daru, lai mērce nebūtu pārāk eļļaina. Karbonādes liek atpakaļ, uzlej saldo krējumu, pievieno garšvielas. Kad mērce sāk mest burbuļus, tad pievieno rīvētu sieru.

6

Pasniedz ar griķiem, kartupeļiem vai citām piedevām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!