Ilze Kupča savu slaveno īstās lauku kūkas recepti un savu kūku cepšanas talantu mantojusi no savas vecmāmiņas. Nevieni lieli svētki ģimenē nepaiet bez šīs kūkas. Dalāmies ar šo gadsimtiem seno recepti, lai skaisti un gardi svētki Jūsmājās!
Sastāvdaļas
Pagatavošana
BISKVĪTA PAGATAVOŠANA. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem.
Baltumu saputo stingrās putās.
Dzeltenumam pievieno cukuru un saputo, tad pievieno miltus un saputo vēlreiz.
Baltumu iecilā dzeltenumā.
Ieplāj pannā un liek cepties 180 grādos apmēram 10-12 min. Kopā jāuzcep 3 biskvīti. (Daudzums norādīts vienai kārtai.)
KRĒMA PAGATAVOŠANA. Olas saputo ar cukuru, pēc tam pievieno miltus.
Pienu uzvāra un tam pievieno saputoto masu, maisa, līdz masa kļūst viendabīga. Atdzesē, pievieno sviestu, visu saputo vēlrez, jāuzmanās nesaputot par daudz. Pēc putošanas var atdzesēt auksta ūdens peldē.
BRŪKLEŅU IEVĀRĪJUMA PAGATAVOŠANA. Droši var izmantot brūkleņu ievārījumu, ja tāds mājās savārīts Ja ne, brūklenes nedaudz uzvāra ar cukuru, pievieno kukuruzas cieti un maisa, kamēr izveidojas medaina konsistence.
KŪKAS PAGATAVOŠANA. Uz biskvīta smērē krēmu, pa virsu liek brūkleņu ievārījumu. Atkārto divas reizes, kūku rotā ar ogām un no pāri palikušā krēma rozītēm.
Skaistus svētkus!