Sastāvdaļas
Pagatavošana
Ūdeni un pienu ielej katliņā, pievieno sviestu un izkausē.
Kad sviests ir izkusis, pievieno miltus un maisa (var izmantot mikseri). Kad maisīt kļūst pagrūti, mīklu sāk mīcīt ar rokām, lai izveidojas kompakta masa. Mīklai ļauj mazliet atdzist.
Pēc brīža sāk mīklai pievienot pa vienai olai, līdz masa iegūst viendabīgu konsistenci.
Liek konditorejas maisiņā ar uzgali un veido apmēram 8–10 cm lielus plācenīšus, kas cepot paaugsies un kļūs par bulciņām.
Cep 10 minūtes 190–200 grādu temperatūrā. Jāatceras, ka, cepot nedrīkst virināt krāsns durvis, jo tad mīkla sakritīsies.
Kad bulciņas izceptas, tās pilnīgi atdzesē.
Tikmēr pagatavo pildījumu. Biezpienu izberž caur sietu. Ar mikseri sakuļ saldo krējumu. Krējumu iemaisa biezpienā, pievienojot pūdercukuru.
Atdzisušās bulciņas vai nu iegriež vai pārgriež uz pusēm un pilda ar biezpiena krēmu. Rotā ar zemenēm.
Lai burvīga kafijas pauze! Kā saka kūku meistare Ilze Kupča, kūciņa vienmēr ir laba ideja!