Sastāvdaļas
Pagatavošana
Saputo olu dzeltenumus ar cukuru, kamēr cukurs izkusis. Olas baltumu noliek atsevišķi.
Pieber izsijātus miltus, visu maisot.
Mīkla sanāk tik šķidra kā pankūku mīkla. (Ja liekas par biezu, var pieliet apmēram pusglāzi piena.)
Uzvāra pienu, mirkli atdzesē un tajā, nepārtraukti un lēni maisot, ielej mīklu. Jāuzmanās, lai dzeltenumu nesarauj kunkuļos, tādēļ nepārtraukta un lēna maisīšana ir obligāta.
Saputo olas baltumus stingrās putās.
Kad masa nedaudz padzisusi, tajā ļoti uzmanīgi iecilā olu baltumus – tieši iecilā, nevis iemaisa, masai jābūt maigi pufīgai kā mākonītim. Omas receptē šis bija otrais svarīgākais brīdis - olas baltuma iecilāšana. (Pirmais svarīgākais bija mīklas iemaisīšana karstajā pienā.)
Pasniedz siltu ar dzērveņu ķīseli.
Lai garšo kā bērnībā!