Izcila recepte no Lauru lapas Ziemassvētku labākajām: piparkūku sīrups. Tas noder kā brīnišķīga piedeva un mērce visos garšīgākajos dzīves gadījumos, svētkus gaidot: pankūkām, tējai, karstvīnam, saldējumam, medus kūkai, biezputrai un visdažādākajiem Ziemassvētku desertiem. Pagatavošana ir vienkārši neticami viegla, efekts – brīnumains. Īsts Ziemassvētku eliksīrs!
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Litrā ūdens ieber kilogramu cukura un maltas un rīvētas piparkūku garšvielas, kādas vien nāk prātā: ingveru, muskatriekstu, kardamonu, krustnagliņas, smaržīgos piparus, koriandru, kanēli, žāvētas citrusaugļu miziņas. No katras pa tējkarotei. (Krustnagliņas 1/2 tējkaroti, tās mēdz būs traki spēcīgas!)
Vāra apmēram pusstundu – kamēr sīrups sabiezē līdz šķidra medus konsistencei.
Bauda ar visu garšīgo.