Foto: Lauru lapa

Izcila recepte no Lauru lapas Ziemassvētku labākajām: piparkūku sīrups. Tas noder kā brīnišķīga piedeva un mērce visos garšīgākajos dzīves gadījumos, svētkus gaidot: pankūkām, tējai, karstvīnam, saldējumam, medus kūkai, biezputrai un visdažādākajiem Ziemassvētku desertiem. Pagatavošana ir vienkārši neticami viegla, efekts – brīnumains. Īsts Ziemassvētku eliksīrs!

30Minūtes
3Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 lūdens1 kgcukurs1 TKdažādas piparkūku garšvielas, katra 1 TK

Pagatavošana

1

Litrā ūdens ieber kilogramu cukura un maltas un rīvētas piparkūku garšvielas, kādas vien nāk prātā: ingveru, muskatriekstu, kardamonu, krustnagliņas, smaržīgos piparus, koriandru, kanēli, žāvētas citrusaugļu miziņas. No katras pa tējkarotei. (Krustnagliņas 1/2 tējkaroti, tās mēdz būs traki spēcīgas!)

2

Vāra apmēram pusstundu – kamēr sīrups sabiezē līdz šķidra medus konsistencei.

Bauda ar visu garšīgo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!