Foto: Valmieras novada pašvaldība
Burtnieku zandarts, Matīšu mednieciņi, Rūjas veltnīši, Valmieras salāti, Rūjienas salāti – tie nebūt nav visi ēdieni un dzērieni, kas nosaukti Valmieras novada vietvārdos. Viens no novada slavenākajiem ēdieniem gadu desmitiem bijuši Rūjienas salāti. Gurķu pikantums un kraukšķis, sarkano biešu vieglums un svaigums, zaļo zirnīšu saldi rūgtā nostalģija. Lūk, kāda ir oriģinālo Rūjienas salātu recepte, kas, tāpat kā citas, tiek glabāta Valmieras arhīvā.
30Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
3 gab.vārītas bietes5 gab.marinēti gurķi400 gkonservēti zaļie zirnīši MĒRCEI:3 ĒKskābais krējums4 ĒKmajonēze pēc garšassāls pēc garšaspipari

Pagatavošana

1

Bietes uz gurķus sagriež kubiņos.

2

Konservētajiem zirnīšiem nolej šķidrumu.

3

Visas sastāvdaļas liek bļodā.

4

Gatavo mērci. Pārlej salātiem, samaisa, pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!