Pesto olas - 7
Foto: DELFI

Pesto olas jau kādu laiku ir kļuvušas slavenāko brokastu trendu "TikTok" platformā. Perfekti ceptas olas, pāris ēdamkarotes pesto un gardākās brokastis ir galdā! Bez šaubām, pesto garša tradicionāli ceptajām olām piešķir milzīgu garšas dažādību.

Tā vietā, lai brokastu olu pagatavošanai izmantotu eļļu vai sviestu, pannā uzklāj plānu pesto kārtu un uz lēnas uguns cep olas, līdz tām ir kraukšķīgas malas, bet joprojām šķidrs vidutiņš.

Pesto olas pie mums ir nonākušas ar Eimijas Vilihovskas starpniecību — tas ir viņas iecienītākais olu pagatavošanas veids, ko viņa kopīgoja vietnē "TikTok", kur tagad recepte ir kļuvusi par sensāciju. Videoklipam šobrīd ir vairāk nekā 8,5 miljoni skatījumu un miljons cilvēki video recepti ir atzīmējuši ar "patīk". Acīmredzot arī aktieris Kriss Evanss ir liels pesto olu fans, jo dalījies vairākkārt ar tām savu sociālo tīklu kontos.

@amywilichowski
#eggs #pestoeggs #homecook
♬ cooking video - cooking

Kā pagatavot pesto olas?


Pesto olas ir pat ļoti viegli pagatavojamas. Ir nepieciešams tikai pesto un pāris olas, kā arīdzan nepieciešamais laiks ir minimāls: piecas minūtes.

1. Sāksim ar pāris ēdamkarotēm pesto (tieši tāpat kā nav iespējams pateikt, cik daudz cukura jāliek kafijai, nav iespējams pateikt, cik daudz pesto jāliek, jo vienam tas garšo vairāk, citam mazāk. Tātad pēc sajūtām!)
2. Izklāj to pa visu pannu un ļauj tam uz vidējas uguns uzkarst;
3. Kad panna ir uzkarsusi, olu uzsit uz pesto masas;
4. Ļauj olai lēnām gatavoties (lūko, lai plīts nav pārāk karsta, pretējā gadījumā pesto piedegs).

Foto: DELFI

Ja vēlies to padarīt vēl gardāku, tad apgrauzdē maizīti, uzklāj pa virsu nedaudz rikotas siera, pievieno avokado, tam virsū novieto apcepto pesto olu, pārber nedaudz čili garšvielu un jūras sāli.

Noderīgi padomi

  • Visu gatavošanas laiku pesto olu gatavo uz lēnas uguns, lai pesto nepiedegtu;
  • Veikalā pirktais pesto ir gards, bet, ja ir laiks, izmanto mājās gatavoto pesto, jo tas ir ārprātīgi garšīgs;
  • Lai dažādotu ēdienkarti, nomaini ceptu olu uz olu kulteni;
  • Kā arī vari eksperimentēt arī ar pesto, nomaini parasto, zaļo pesto pret sarkano.

Kā baudīt pesto olas?

  • Vienas pašas;
  • Uz grauzdētas maizes;
  • Sviestmaizēs;
  • Brokastu bļodiņās;
  • Uz makaroniem;
  • Uz nūdelēm;
  • Ar rīsiem;
  • Tortiljās.
Foto: DELFI

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!