Zemnieku saimniecībā "Zutiņi" saimnieko vairākas paaudzes. Kad gribas siltu, vieglu, ātri pagatavojamu našķi, kas garšo visiem, pat bērniem, top auzu pārslu cepumi. Patiesību sakot, bērniem ne tikai garšo – arī pagatavot šos cepumus bērniem ir pa spēkam.
30Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
0.5 kgpilngrudu auzu pārslas1 gab.sviesta paciņa1 glāzecukurs3 gab.olas
Pagatavošana
1
Sviestu izkausē, saputo ar cukuru.
2
Pievieno olas, samaisa vēlreiz un iejauc auzu pārslas. Vislabākās ir pilngraudu auzu pārslas, tad cepumi sanāk īpaši zeltaini un kraukšķīgi. (Gardēži mīklai var pievenot arī sukādes, rozīnes vai dažādas sēkliņas.)
3
Veido cepumiņus, liek uz pannas. Pirmā izceptā cepumu panna parasti pazūd vēl karsta un zibenīgi.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit