Foto: Z/S "Zutiņi"

Zemnieku saimniecībā "Zutiņi" saimnieko vairākas paaudzes. Kad gribas siltu, vieglu, ātri pagatavojamu našķi, kas garšo visiem, pat bērniem, top auzu pārslu cepumi. Patiesību sakot, bērniem ne tikai garšo – arī pagatavot šos cepumus bērniem ir pa spēkam.

30Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

0.5 kgpilngrudu auzu pārslas1 gab.sviesta paciņa1 glāzecukurs3 gab.olas

Pagatavošana

1

Sviestu izkausē, saputo ar cukuru.

2

Pievieno olas, samaisa vēlreiz un iejauc auzu pārslas. Vislabākās ir pilngraudu auzu pārslas, tad cepumi sanāk īpaši zeltaini un kraukšķīgi. (Gardēži mīklai var pievenot arī sukādes, rozīnes vai dažādas sēkliņas.)

3

Veido cepumiņus, liek uz pannas. Pirmā izceptā cepumu panna parasti pazūd vēl karsta un zibenīgi.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!