Foto: Publicitātes foto

Klasisks zviedru Ziemassvētku ēdiens ir Janssons frestelse, kas tiešā tulkojumā nozīmē "Jansona kārdinājums". Tas ir krēmīgs un viegli pagatavojams kartupeļu un ķilavu sacepums. Recepti iesaka zviedru restorāna šefpavārs un "Ikea" ēdināšanas nodaļas vadītājs Oļegs Soročins.

9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

10 gab.kartupeļi2 ĒKsviests1 gab.sīpols20 gab.ķilavas pēc garšassāls pēc garšaspipari150 mlsaldais krējums150 mlpiens1 ĒKrīvmaize

Pagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni aptuveni līdz 200°C.

2

Nomizo kartupeļus un sagriež salmiņos. Salmiņiem jābūt mazliet smalkākiem nekā frī kartupeļiem.

3

Katliņā izkausē sviestu, pievieno smalki sagrieztu sīpolu un cep, kamēr mīksts. Jācep uzmanīgi, lai sīpols nepiedegtu.

4

Pievieno kartupeļus un turpina cept dažas minūtes.

5

Pusi no kartupeļiem liek cepamtraukā, virs tiem vienmērīgi izkārto 10 ķilavu filejas. Pārkaisa ar sāli un pipariem.

6

Liek virsū vēl vienu slāni kartupeļu un vēl 10 ķilavu filejas. Apslaka ar ķilavu marinādi.

7

Pārlej ⅔ piena un krējuma maisījuma, pārkaisa ar rīvmaizi. Vēlreiz pārkaisa garšvielas.

8

Cep aptuveni 45 minūtes, līdz kartupeļi ir gatavi. Kad gatavošanas laiks ir pusē, pārlej ar atlikušo piena un krējuma maisījumu. Ja sacepums šķiet pasauss, var pieliet vēl mazliet pienu. Sacepumam ir jābūt krēmīgam.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!