Viktorija Kožemjakina
Ticējumi vēsta, ka Ziemassvētkos jāēd zirņi, lai nebūtu jāraud. Lai izpildītu šo tradīciju, vienlaikus domājot arī par to, ka Ziemassvētku galds būtu mūsdienīgs un svinētājiem nākamajā cienā nevajadzētu lūkot pēc kāda pārēšanās simptomus mazinoša medikamenta, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone un "Elvi" piedāvā jaunu versiju, kā pasniegt, iespējams, nedaudz apnikušos zirņus.

Lieliska piedeva pie gaļas vai zivju ēdieniem, kas garšo lieliski, taču uzturvērtības ziņa ir daudz “vieglāks” klasisku pelēko zirņu sautējumu.

20Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
400 gsaldēti zaļie zirnīši1 gab.sagriezts sarkanais sīpols1 gab.smalki sakapāta ķiploka daiviņa1 ĒKolīveļļa4 šķēlesnelielos gabalos sagriezts bekons neliels saišķis piparmētru lapu (vai nedaudz timiāna lapiņu, vai dažas tējk. kaltēti zaļumu - timiāna, oregano, bazilika, rozmarīna) sula no puscitrona pēc garšassāls, pipari

Pagatavošana

1

Uz sausas pannas apcep bekonu, līdz tas kļūst kraukšķīgs.

2

Noņem no pannas un nosusina no liekajiem taukiem uz papīra dvieļa.

3

Katlā uzvāra ūdeni un ber tajā saldētus zirnīšus, vāra 4-5 minūtes, tad ūdeni nokāš.

4

Apcep uz pannas olīveļļā sīpolus un ķiplokus, pieber tiem vārītus zirnīšus un, visu apmaisot, cep vēl dažas minūtes.

5

Pielej dārzeņiem citrona sulu, pievieno sāli, piparus un zaļumus, maisot apcep vēl ~ 1 minūti.

6

Beigās pievieno bekonu, apmaisa un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!